The Jefferson
Residential Apartment


Client: Lacey Group
Location: Palm Beach, Queensland
Photographer: Andy Macpherson
Located on an excellent site with dual street frontages, 'The Jefferson' is designed to help reinforce the core precinct of Palm Beach. The development takes advantage of this ideal location for apartment living with spectacular views to the ocean and associated parklands and recreation spaces to the south east.

In its overall massing and composition, the external form of the project has been developed to provide both a respectful acknowledgement of both street frontages; and also to take advantage of the spectacular views to the oceanfront.

The building has been carefully composed as a tower sitting over a podium at the level of the Gold Coast Highway.

The design intent was to contribute positively to the image, quality and overall identity of Palm Beach, with a resolved and expressive built form and considered street frontages.