Main Beach House
In Progress, House


Location: Main Beach, Queensland
Client: Confidential
Visualisation: Response Image
Main Beach Residence is a bold expression of form and materiality. The building form is designed around a courtyard that allows internal spaces to maximise views to the landscape courtyard and water views to the Broadwater.

The project explores the use of concrete, brick and timber screening enabling the resident and visitor to experience the natural quality of these raw materials. The bold concrete form contrasts against a series of moveable and operable timber screens. The moving timber screens allows the house to be open or closed for privacy and sunshading, creating an ever-changing facade pattern.

The project aspires to create a series of interior sequential spaces that change in scale, experience and varied light whilst always providing a visual relationship to the external landscape grounds. The consistent interior and exterior materiality along with the bespoke interior cabinetry provides a hard lined architecture that is softened against the soft landscape palette.