Calypso Bay Resident’s Club
Resorts and Leisure,
Retirement and Aged Care, Interior Design


Location: Calypso Bay, Queensland
Client: Roche Group
Photographer: Scott Burrows
The new Resident’s Leisure Club precinct has been conceived to create a community recreation facility which expands and enriches the lifestyle of residents.

The main ‘Clubhouse’ building contains leisure facilities including café, outdoor dining areas, resident’s club rooms and function rooms. Additional sporting and active recreation facilities are integrated to provide flexibility of access and circulation for residents and visitors.

The key Clubhouse building adopts subtropical design principles, with nuances of colonial architecture.

The architecture and interior design of the buildings present a conservative formality which reinforces the idea of a ‘club’. However the introduced light, large volume and openness to extensive perimeter deck areas ensure that the experience through the building is one of generous, open and naturally well-lit spaces.