Menu
Contact us

Project:
Sanctuary Cove Lot 47 Residence
Client:
Mulpha Sanctuary Cove (Developments) Pty Ltd
Location:
Sanctuary Cove, Queensland

Sited at the Masters Enclave, an island in the Pines Golf Course, this courtyard house is designed to take full advantage of its northern aspect with expansive golf course views, while maintaining privacy and a high level of comfort and amenity for its occupants. From the entry a light filled gallery leads from the front door to the main living area situated on the edge of the golf course.  Three large double bedrooms, each with their own ensuite, a home office, a guest bathroom and a large laundry are located either side of the gallery which continues between the centrally located courtyard and the media room to the living room. Compositionally this house is reduced to a minimum number of architectural elements and materials. The structure is essentially composed of a series of wall planes and roof planes which extend the house out into the landscape, embracing courtyards and outdoor living areas and blurring the transition between inside and outside.  Roofs are generally ‘flat’ except for the main living area roof which tilts up towards the north and the golf course.  The strong horizontal emphasis in the overall design is balanced by the single vertical element of the stone chimney.

Back to Residential Architecture, Gold Coast