BDA Architecture | Architecture & Interior Design Solutions in Malaysia & Gold Coast Australia

Mudgeeraba Residence

Info

  • Client : Confidential
  • Location : Mudgeeraba, Queensland

Set on a hillside rural setting, this contemporary home sits comfortably in its context. Strategically located steps in the plan allow the house to respond to the sloping site whilst logically framing internal living spaces.

On arrival, the entry is revealed with its two storey height void that extends over the living spaces. Living spaces then extend out to a large covered outdoor entertaining area and lap pool. Pivoting perforated screens are used to filter western sun and create a textured facade addressing the street at a lower level.

In addition to the textured screens, the design incorporates natural timber and stone features contrasting with simple white horizontal forms.

The upper level has the study, third bedroom and master bedroom that is elevated to a height that attracts commanding eastern views of the Gold Coast skyline.

The Mudgeeraba Residence is modern piece of architecture set in rural setting in the Gold Coast hinterland.

Back